Smart Society

Smart Society richt zich op de uitvoering van onderzoek naar een eerlijke en toekomstbestendige samenleving, waarin ieder mens mee kan doen. Binnen dit thema wordt er multidisciplinair en vakoverstijgend samengewerkt, hierbij wordt slim gebruik gemaakt van sociale en technologische mogelijkheden.

Door deze integrale uitvoering van onderzoek kan Smart Society nieuwe fundamentele, op gegevens gebaseerde, oplossingen aanbieden op verschillende vraagstukken, zoals inclusitviteit, welvaart en welzijn. De oplossingen hebben als doel beweging en verandering tot stand brengen.

We zijn continu op zoek naar samenwerkingen die verbetering mogelijk maken op allerlei gebieden binnen de maatschappij. Mocht u meer willen weten, kansen zien of andere ideeën hebben, dan gaan wij graag met u in gesprek! Neem dan contact op met ons via smartsociety@fontys.nl.

Sfeerafbeelding Fontys

Drie funderende onderzoekslijnen

Bovenstaand uitdagingen pakt het thema Smart Society op in drie funderende onderzoekslijnen, waarop een drietal senior onderzoekers werken. Aan de hand van concrete onderzoeken wordt kennis opgedaan die generaliseerbaar is naar een breed scala van maatschappelijke transformatieprocessen. Deze onderzoekslijnen zien wij daarom als funderend voor het onderzoeksthema Smart Society.

Hieronder vind je de drie funderende onderzoekslijnen van Smart Society:

In 2021 gaat het onderzoeksthema nog drie funderende lijnen opzetten, namlijk: jeugd, digital communties en burgerpartiecipatie. Meer informatie en een verdere toelichting volgt.

Wil jij op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen en activiteiten rondom het kenniscentrum Smart Society?

Meld je dan hier aan!

2020

2019

2018

Nieuws van Smart Society

{{ feed.properties.publicationDateDay }} {{ feed.properties.publicationDateMonth }}